CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’DAN ASGARİ ÜCRET MESAJI: ’KAYIPLARI GİDERECEK’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "İşçilerimizin onayını alacak, işverenlerimizi de yormayacak ve istihdama zarar vermeyecek bir asgari ücret seviyesi hedefiyle bu süreç yönetilecek. Yılbaşında çalışanlarımızın kayıplarını telafi edecek bir artış yapılacak ”dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrası Millete Sesleniş konuşmasını gerçekleştirdi. Geçtiğimiz hafta yaptıkları grup toplantısında hem ülkenin güncel siyasetine dair konuları, hem de partilerinin mahalli idareler seçimiyle ilgili hazırlıklarını değerlendirdiklerini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Yaklaşık 5 yıldır tam anlamıyla bir ‘fetret devri’ yaşayan muhalefetin yönetimindeki belediyeleri inşallah merkezinde hizmet, eser ve yatırımın olduğu gerçek belediyecilikle yeniden buluşturacağız” dedi.

"Kimin kiminle iş tuttuğunu çok iyi biliyoruz"

MGK toplantısında, terörle mücadeleden bölgedeki gelişmelere kadar pek çok konuyu ele aldıklarını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Terörü kaynağında yok etme stratejimizi başarıyla uyguluyoruz. Suriye’nin kuzeyinde teröristlerden temizlediğimiz bölgelerde, huzur ve güven iklimi hakim. Tel Rıfat başta olmak üzere teröristlerin kümelendiği sınırımıza yakın alanları da inşallah güvenli hale getireceğiz. Irak sahasında devam eden Pençe Harekatlarımızla bölücü terör örgütünü sınırlarımızdan uzaklaştırdık. Havadan ve karadan gerçekleştirdiğimiz nokta operasyonlarımızla, teröristlerin üzerindeki baskıyı sürekli artırıyoruz. Sınırlarımız içinde bölücü örgütü bitme noktasına getirdik. Bundan 40 sene önce milletimizin başına musallat edilen terör belasından Türkiye’yi tamamen kurtarmakta kararlıyız. Buradan bir kez daha terör örgütü eliyle ülkemizi sıkıştırmaya çalışanlara sesleniyorum: Türkiye’nin güneyinde, Suriye ve Irak’ın kuzeyinde bir terör yapılanmasına kesinlikle izin vermeyeceğiz. Operasyonlarımız neticesinde bitkisel hayata giren bölücü terör örgütünü canlandırma, yeniden palazlandırma çabalarının farkındayız. Kimin ne yaptığını, kimin kiminle iş tuttuğunu çok iyi biliyoruz. Daha önce yaptığımız gibi bir gece ansızın gelerek tüm senaryoları yırtıp atmaktan çekinmeyiz. Türkiye’nin sınırlarında ve ötesinde yürüttüğü harekatların stratejisini hala anlayamayanlara veya hazmedemeyenlere şu kelamı hatırlatmak isterim: ‘Kimi kuyu kazar her gelen içsin diye, kimi kuyu kazar her gelen düşsün’ diye. Biz ülkemiz, milletimiz ve tüm insanlık için her gelen içsin diye barış, huzur, dostluk, kardeşlik, güven, refah kuyuları kazıyor, herkesin hizmetine sunuyoruz. Kendi akıllarınca bize ama aslında ülkemize ve milletimize kuyu kazanları da kendi kibirleriyle, hasetleriyle, husumetleriyle, kirli hesaplarıyla baş başa bırakıyoruz. Kimi kuyu kazar her gelen içsin diye ikim kazar her gelen düşsün diye biz ülkemiz için her gelen içsin diye barışı huzur dostluk kuyuları kazıyor herkesin hizmetine sunuyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

"En zoru geride kaldı, inşallah bundan sonra hep birlikte sürekli daha iyiye doğru gideceğiz”

Yarın Yunanistan’a gideceklerini ardından 18 Aralık’ta Macaristan’a bir ziyaret gerçekleştireceklerini aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Karşılıklı saygı ve ortak çıkarlar temelinde komşularımızdan başlayarak bölge ülkeleriyle iş birliğimizi güçlendireceğiz. Ülkemizin uluslararası platformlar ile ikili ilişkilerinde siyasi, diplomatik ve ekonomik alanda kat ettiği her mesafe bizi Türkiye Yüzyılı’na bir adım daha yaklaştırmaktadır. Hem içeride hem de küresel düzeyde, belirlediğimiz hedeflerimize doğru yürüyüşümüzü kararlılıkla sürdürüyoruz. Hiçbir geçici sıkıntının, sinsi çelmenin, karanlık projenin, bizi yolumuzdan alıkoymasına müsaade etmeyeceğiz. Milletimiz bu hakikati görüyor. İhtiyaç duyduğumuz her durumda bizimde yanımızda yer alarak Türkiye Yüzyılı vizyonumuza omuz veren her bir vatandaşımıza şükranımızı sunuyorum. İnsanımızı günlük hayatında sıkıntıya sokan meseleleri de birer birer çözüme kavuşturarak, üstümüze serpilmeye çalışılan karamsarlık havasını darmadağın ediyoruz. En zoru geride kaldı, inşallah bundan sonra hep birlikte sürekli daha iyiye doğru gideceğiz” diye konuştu.

"Enflasyonu yavaş yavaş kontrol altına alıyoruz”

Enflasyonu yavaş yavaş kontrol altına aldıklarını bildiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Hiçbir ekonomik, mantıki ve ahlaki temeli olmayan fiyatlandırma davranışları, yerini rasyonel fiyatlamalara bırakmaya başladı. Salgın ve küresel krizlerle sarsılan makro finansal istikrarı güçlendirecek adımları kararlılıkla atıyoruz. Yılın üçüncü çeyreğinde yüzde 5.9 oranında büyüyerek OECD ülkeleri arasında en iyi performansı gösteren ülke olduk. Böylece 13 çeyrektir süren kesintisiz büyüme trendimizi 14’e çıkardık. 2023’ün ilk 9 aylık döneminde ekonomimiz yüzde 4.6’lık büyüme kaydetti. Kaliteli ve sürdürebilir büyüme hedefimizden en küçük sapma yoktur. Yılın ilk 11 ayındaki ihracatımız 234 milyar doları buldu. İstihdam 32 milyona ulaştı. İşsizlik oranı ise yüzde 9.2’lere geri


kanalurfa ,sondakika ,gündem ,haber ,ekonomi ,dolar ,banka ,rezerv ,euro ,TL ,ASGARİ ÜCRET

Reklam Alanı

Yazarlarımız

Abonelik

Bülten aboneliği için lütfen e-mail adresinizi girin!

Abonelikten ayrılmak için iletişime geçin!

Hava Durumu

İletişim Bilgileri

Bıçakçı Mah. Balıklı Göl Caddesi, 63210 Eyyübiye / ŞANLIURFA

+900541 151 63 63

info@kanalurfa.com

Bizi Takip Et

© Kanal Urfa, Tüm hakları saklıdır. Developer by İmza Bilgi Teknolojileri