ZONGULDAK’TA HEYELANLAR: 21 YARALI VAR, ANNE-OĞUL KAYIP

Zonguldak’ta sağanak yağmur sonrası meydana gelen heyelanda 2 kişinin bulunduğu tahmin edilen ev toprak altında kaldı. Arama kurtarma çalışmaları sürüyor.

Olay, Asma Mahallesi Tulumba mevkiinde meydana geldi. Sağanak yağmur sonrası meydana gelen heyelanla birlikte bir ev toprak altında kaldı. Durumun bildirilmesi üzerine olay yerine polis, itfaiye, AFAD ve 112 Acil Servis ekipleri sevk edildi. Polis ekipleri çevrede geniş güvenlik önlemleri alırken Sait (50) ve Perihan (70) isimli vatandaşların evde mahsur kaldığı öğrenildi. Arama kurtarma çalışmaları sürüyor.

Zonguldak'ta dün akşam meydana gelen heyelanda evleri yıkılan ve toprak altında kalan anne ve oğluna 14 saattir ulaşılamadı. Art arda meydana gelen ve toplamda 21 kişinin yaralandığı heyelanlarda yaklaşık 8 saat önce ara verilen arama kurtarma çalışmaları günün ilk ışıklarıyla yeniden başladı.
Asma Mahallesi Tulumba mevkiinde dün akşam saat 19:53 meydana gelen heyelanda, içerisinde Perihan (70) ve oğlu Sait Çakar'ın (50) bulunduğu ev yıkılarak toprak altında kalmış, olay anında içeride bulunan anne ve oğluna ulaşılamamıştı. Toprak altında kalan 2 kişiden birinin bulunduğu yeri belirleyen ve yoğun bir çalışma başlatan arama kurtarma ekipleri, 2 saat sonra meydana gelen ikinci heyelanda toprak altında kalmıştı. Yaralanan 21 arama kurtarma ekibi, yaklaşık 2 saat içerisinde tamamen toprak altından çıkarılarak, hastaneye kaldırıldı. Ekiplerin çıkarıldığı esnada da devam eden yağış ve meydana gelen ufak çaplı heyelanlar nedeniyle gece yarısında çalışmalara ara verildi. Yaklaşık 8 saat süren aranın ardından ise bu sabah günün ilk ışıklarıyla birlikte anne ve oğlunu arama, kurtarma çalışmalarına yeniden başlandı.
Sabah erken saatlerde heyelan bölgesinde yapılan incelemede, alanın güvenli olduğunun belirlenmesinin ardından başlayan çalışmalar AFAD'ın yanı sıra Zonguldak Belediyesi, jandarma ve Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) tahlisiye ekipleri de katıldı.
Öte yandan ilk heyelan sonrasında bölgede çalışma yürüten ve ikinci heyelanda toprak altında kalan iş makinesi de görüntülendi.


#kanalurfa #sondakika #haber #gündem #şanlıurfa #zonguldak #heyelan #yağmur #arama #kayıp

Reklam Alanı

Yazarlarımız

Abonelik

Bülten aboneliği için lütfen e-mail adresinizi girin!

Abonelikten ayrılmak için iletişime geçin!

Hava Durumu

İletişim Bilgileri

Bıçakçı Mah. Balıklı Göl Caddesi, 63210 Eyyübiye / ŞANLIURFA

+900541 151 63 63

info@kanalurfa.com

Bizi Takip Et

© Kanal Urfa, Tüm hakları saklıdır. Developer by İmza Bilgi Teknolojileri