ŞANLIURFA DAHİL 37 İLDE ORGANİZE SUÇ ÖRGÜTLERİNE OPERASYON!

 

 

“KAFES-18 OPERASYONU” KAPSAMINDA 39 ORGANİZE SUÇ YAPISI ÇÖKERTİLDİ

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Şanlıurfa dahil 37 ilde eş zamanlı olarak düzenlenen “Kafes-18 Operasyonu” kapsamında 39 organize suç yapısının çökertildiğini açıkladı.

İçişleri Bakanı Yerlikaya sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, 37 ilde eş zamanlı olarak düzenlenen “Kafes-18 Operasyonu” kapsamında 9‘u ulusal ve yerel Organize Suç Örgütü, 30’u bu örgütlere silah ve elverişli malzeme temini sağlayan suç grubu olmak üzere toplam 39 organize suç yapısının çökertildiğini belirterek organize suç örgütü elebaşları ile birlikte 257 şüpheli şahsın yakalandığını açıkladı.

Yerlikaya operasyonla ilgili şu bilgileri verdi:

Aziz Milletimizin bilmesini isterim ki; hangi büyüklükte olursa olsun halkımızın huzurunu kaçıran organize suç örgütlerine, çetelere nefes aldırmadık, aldırmayacağız.

Emniyet Genel Müdürlüğü, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Başkanlığımız koordinesinde, İl Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Müdürlüklerimizce, 37 ilde eş zamanlı olarak “Kafes-18 Operasyonu” gerçekleşti.

Bu organize suç örgütlerinin; örgüte finans sağlamak ve silah temin amacıyla iş yerlerini kurşunladıkları, iş insanlarını tehdit zoruyla yağmaladıkları ve silahla tehdit ettikleri, silah ticareti ve uyuşturucu madde ticareti yaptıkları, suçtan elde edilen gelirin paylaşılmasında örgüt üyeleri arasında çıkan anlaşmazlık sonrası şahısların birbirlerine yönelik silahlı eylemlerde bulundukları, oto galeri, restoran ve benzeri işletmeleri paravan olarak kullanmak suretiyle, borç adı altında yüksek faizle tefecilik yaptıkları ve borcunu ödeyemeyen şahısları silahla tehdit ederek yağmalama vs. yaptıkları tespit edildi.

 


#kanalurfa #sondakika #haber #gündem #şanlıurfa #operasyon #orgüt #terör #terörist #şüpheli

Reklam Alanı

Yazarlarımız

Abonelik

Bülten aboneliği için lütfen e-mail adresinizi girin!

Abonelikten ayrılmak için iletişime geçin!

Hava Durumu

İletişim Bilgileri

Bıçakçı Mah. Balıklı Göl Caddesi, 63210 Eyyübiye / ŞANLIURFA

+900541 151 63 63

info@kanalurfa.com

Bizi Takip Et

© Kanal Urfa, Tüm hakları saklıdır. Developer by İmza Bilgi Teknolojileri