FUTBOLDA TÜM LİGLER 19 ARALIK SALI GÜNÜ BAŞLAYACAK

 Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, daha önce süresiz ertelendiği açıklanan liglerin 19 Aralık Salı günü yeniden başlatılacağını açıkladı. Başkan Büyükekşi, hakemlerin maça çıkmayacağı yönündeki iddialara ilişkin ise “Hakemlerimizin maça çıkmama durumu söz konusu değil” dedi. Mehmet Büyükekşi, istifa iddialarına da “Görevimizin başındayız” şeklinde cevap verdi.
Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Başkanı Mehmet Büyükekşi, MKE Ankaragücü’nün istifa eden başkanı Faruk Koca’nın hakem Halil Umut Meler’e yaptığı yumruklu saldırının ardından TFF’nin Riva’da bulunan Hasan Doğan Kamp Eğitim Merkezi’nde basın toplantısı gerçekleştirdi. Toplantıya başkan Büyükekşi’nin yanı sıra Türkiye Futbol Federasyonu yöneticileri, İbrahim Burkay, Mustafa Eröğüt, Yusuf Günay, Yalçın Orhan ve Agah Ruşen Çetin katıldı. Başkan Büyükekşi, ilk olarak hakemlik müessesine yapılan baskı ve şiddetin kabul edilemeyeceğini aktararak, "Halil Umut Meler, bizim için sadece hakem değil uluslararası arenalarda kendisiyle iftihar ettiğimiz gurur duyduğumuz hakemimiz. İyi bir aile babası ve iyi insan. Bugün konuşacağımız hiçbir şey hakemimiz zalimce tekmelenirken iki elini başına siper ederek yerde sürüklendiği fotoğraftan daha fazla hiçbir şey söyleyemez. Hepimizin temel misyonu futbolu her şeyin önünde tutmak ve tüm paydaşların kendilerini güvende hissedecekleri bir alan olarak korumaktır. Güzel oyun içinde asla ve asla şiddete yer yoktur. 11 Aralık Pazartesi akşamı oynanan MKE Ankaragücü - Çaykur Rizespor arasında yaşananlar hiçbir şekilde kabul edilemez. Saha içerisinde veya saha dışında benzeri olaya sıfır tolerans göstereceğimizi oyunun vazgeçilmez parçası olan hakemlerimize ve hakemlik müessesesine hiçbir saldırı ya da orantısız baskıya hiçbir zaman izin vermeyeceğimizi hatırlatıyoruz" şeklinde konuştu.
“Allah böyle acıları ne Halil Umut Meler’e ne de futbol paydaşlarına yaşatmasın”
Hakem Halil Umut Meler’in sağlık durumuna ilişkin de konuşan Başkan Büyükekşi, “Dün yönetim kurulu ile birlikte hastanede ziyaretine gittik. Doktorlardan bilgi aldık. Çok şükür iyileşiyor. Kendisini de iyi gördük. Biliyorsunuz bugün taburcu oldu. 12 günlük bebeği Ege ile ailesine kavuşuyor. Allah inşallah böyle acıları bir daha ne Halil Umut Meler’e ne de diğer hakemlerimize ne de diğer paydaşlara yaşatmasın. İlk andan itibaren yakından ilgilenen ve talimatlar veren sayın Cumhurbaşkanımıza buradan şükranlarımı sunmak istiyorum. Olayla ilgili hızla harekete geçen Gençlik ve Spor Bakanımıza, İçişleri Bakanımıza, Adalet Bakanımıza ayrı teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
“6222’de gerekli değişikliklerin yapılmasında paydaş olarak TFF de yerini alacak”
6222 sayılı sporda şiddet kanununun değiştirilmesi konusunda TFF olarak yer alacaklarını söyleyen Mehmet Büyükekşi, “Yaklaşık 2 yıl önce başladığımız görevimizde futbol değerini düşüren tüm unsurları tespit etmiştik. Teşhis belliydi ve hemen tedaviye başladık. Bu süreçte reform yaparak bütün konulara müdahil olmaya başladık. O gün nasıl Türk futbol ailesiyle birlik beraberlik içinde tek vücut olduysak bugün de kısır tartışmaları bir kenara bırakıp tek vücut olma zamanı olayın sorumluluk hakkında Türk adaleti gereğini yapmıştır. Bizim yapmamıza gereken şey ise TFF olarak hukuk müşavirliği olayla ilgili sevklerini dün yapmıştır. Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu yarın gereğini yaparak perşembe günü de kararını açıklayacaktır. Yine diğer konumuz disiplin talimatlarımızda devre arasında gerekli değişiklikleri yapma konusunda karar aldık. Bu gibi olayların tekrarının olmaması için hak mahrumiyeti ve paraya ek olarak ilave yaptırım getirmeyi planlıyoruz. Bunun dışında dün Ankara’da ziyaretten sonra ilgili bakanlıklarımızla görüşmelerimizde de hemfikir olduğu üzere 6222 sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesi Kanunu’nda gerekli değişikliklerin yapılmasında paydaşlar olarak TFF de yerini alacak. Ayrıca medyada futbol atmosferine etki edecek yayınlarla ilgili Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) ile ilgili işbirliği de artarak devam edecektir” açıklamasını yaptı.
“19 Aralık Salı günü tüm ligler yeniden başlayacaktır”
Daha önce süresiz ertelendiğini açıkladıkları tüm liglerin 19 Aralık Salı gününden itibaren yeniden devam edeceğini aktaran TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, “Yönetim kurulumuzla yaptığımız toplantı sonunda tüm liglerin süresiz iptal ertelendiği kararını almıştık. Bugünkü kararla 19 Aralık Salı günü tim ligler yeniden başlayacaktır. Birbirimizi şikayet etmek yerine sağduyu ile birlik beraberlik içinde hareket ederek başarılı olacağımıza inanıyoruz. Biz yönetime geldiğimizden beri başaracaksak birlikte başaracağız diye altını çizmiştik. Türkiye futbol geleceği için atılması gereken adımları atmaya çözülmesi gereken sorunları çözmeye ve tüm bunları camiamızla bir olarak yapmaya devam edeceğiz. Tek başımıza yapmayacağız. Ayrıca olayın olduğu saatten itibaren bu süreçte destek veren FIFA Başkanı Infantino, UFEA Başkanı Ceferin, FIFA Hakem Komitesi Başkanı Collina ve İngiltere Hakem Komitesi Başkanı Howard Webb’e teşekkür ediyorum” dedi.
“Faruk Koca ve yanında sahaya girenler PFDK’ya sevk edildi, perşembe günü karar açıklanacak”
Başkan Büyükekşi, TFF Hukuk Kurulu’nun saldırıda bulunan MKE Ankaragücü’nün eski başkanının PFDK’ya sevk ed


#kanalurfa #sondakika #haber #gündem #şanlıurfa #tff #maç #lig #futbol #aralık

Reklam Alanı

Yazarlarımız

Abonelik

Bülten aboneliği için lütfen e-mail adresinizi girin!

Abonelikten ayrılmak için iletişime geçin!

Hava Durumu

İletişim Bilgileri

Bıçakçı Mah. Balıklı Göl Caddesi, 63210 Eyyübiye / ŞANLIURFA

+900541 151 63 63

info@kanalurfa.com

Bizi Takip Et

© Kanal Urfa, Tüm hakları saklıdır. Developer by İmza Bilgi Teknolojileri