KÜLTÜR VE SANAT ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Dünyanın anlı şanlı onca devlet yönetiminin İsrail’in katliam ve hırsızlık üzerine kurulu bu vahşi saldırıları karşısında eli kolu bağlı halde durması, insanlık adına utanç verici bir durumdur. Tarih bu iğrenç tabloyu, buna yol açanları, buna göz yumanları, bunu meşrulaştırmaya çalışanları hak ettikleri şekilde yargılayacaktır" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe Millet ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri Töreni’nde konuştu. Ödüllerini takdim edeceği sanatçıları, fikir ve edebiyat erbabını, onların temsilcilerini gönülden tebrik ettiğini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ülkemize kattıkları değerler için her birine şahsım, ülkem ve milletim adına şükranlarımı sunuyorum. Ödül vereceğimiz kültür sanat insanlarımızı tespit eden seçici kurul üyelerine de teşekkür ediyorum. Bu yıl bilim ödülümüzü asıl alanı olan ilahiyat yanında, iktisattan siyasete ve sosyolojiye kadar geniş bir sahada telif ve tercüme eserler veren Profesör Doktor Süleyman Uludağ’a veriyoruz. Süleyman Uludağ Hocamızın her birinin gerisinde büyük bir emek ve birikim olan eserleriyle nesiller boyunca fikir ve gönül dünyamızı zenginleştirmeyi sürdüreceğine inanıyorum. İhtisas alanı tasavvuf, İslami ilimlerden bir ilimdir. Hocamızı ödülü için tebrik ediyorum" dedi.

Kültür ödülünün; biyografi, hatırat, matbuat ve kitabiyat tarzında yazdığı eserlerle tarihe ışık tutan Prof. Dr. Ali Birinci’ye takdim edileceğini söyleyen Erdoğan, "Ali Hocamız kitapları, makaleleri ve sohbetleri yanında şiirleriyle de kültür dünyamıza katkılar sunan bir isimdir. Bir dönem Türk Tarih Kurumu Başkanlığı görevini de yürüten hocamız tarihçiliği bir hayat biçimi tarzıyla her türlü teşekkürü, takdiri ve ödülü hak ediyor. Müzik, müzik ödülümüzün bu yılki sahibi sanatçılığı ve zarafetiyle bilhassa bizim kuşağımızın hafızalarında silinmez bir yer edinen Emel Sayın hanımefendidir. Yaklaşık yarım asırdır icra ettiği Türk sanat müziğimizi milyonların kalbinde yaşatan Emel Sayın hanımefendi bugün de gönül telimizi titretmeyi sürdürmektedir. Kendisine müzik ödülümüzü takdim etmekten büyük bir bahtiyarlık duyuyoruz" açıklamasını yaptı.

Resim ödülünün sahibinin İlhami Atalay olduğunu belirten Erdoğan, Atalay’ın 60 yıldır sanat hayatına verdiği katkılar, ürettiği eserler ve yetiştirdiği talebelerle ülkemizin en önemli sanatçılarından birisi olduğunu kaydetti. Erdoğan, "Sayın Atalay, asırlara sari milli birikimimizi modern sanatla bütünleştirerek harmanlamayı ve özgün eserlere dönüştürmeyi başarmış bir isimdir. Sanatçımıza gayet isabetli bir seçimle resim alanındaki ödülünü takdim etmekten memnuniyet duyuyoruz" dedi.

Karikatür ödülünü çizerek düşünen ve çizgisiyle yaşadığı döneme anlam katan bir sanatçı olan Hasan Aycın’a takdim edeceklerini belirten Erdoğan, "Çizgileri, yazıları, sohbetleri ve duruşu adeta can veren sanatçımız eserlerinde gönül coğrafyamızda yaşanan kederleri ve sevinçleri yansıtarak hayırlı hizmetlere vesile oluyor. Yunus’un öleyim mi söylemeyince deyişindeki gibi en deruni hislerimize tercüman olan Hasan Aycın’ı ödülü için tebrik ediyorum. Sinema ödülümüzü 1950 yılından beri yapımcılıktan yönetmenliğe, arşivcilikten eğitimciliğe, sinemanın her alanında iz bırakan bir ustaya, Sami Şekeroğlu’na veriyoruz. Türk sinemasına olan tutkulu bağlılığını, kurduğu arşiv ve müzeyle nesillere aktaran Sayın Şekeroğlu’nun kültür sanat hayatımıza hizmetleri her geçen yıl daha iyi anlaşılmaktadır. Son bir asrın en yetkili mecralarından biri olan sinema alanında ülkemizin hazinesine sahip çıkan Sami Şekeroğlu’na takdim edeceğimiz ödül için kendisini tebrik ediyoruz" diye konuştu.

Dijital sanat ödülünü Refik Anadol’a takdim edeceklerini dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kendi ifadesiyle bir medya sanatçısı ve tasarımcısı olan Refik Anadol’a takdim ediyoruz. Kendisi bilgisayar teknolojilerini ve yapay zekayı kullanarak geliştirdiği görsel çalışmalarını akademik müktesebatıyla destekleyerek dünya çapında eserlere imza atıyor. Bizim kuşağımıza geleceği anlatan bir sanatçı olarak gördüğüm Sayın Anadol’u takdim edeceğimiz dijital sanat ödülü için tebrik ediyorum" şeklinde konuştu.


#kanalurfa #haber #gündem #sondakika #şanlıurfa #sanat #ödül #tören #kültür

Reklam Alanı

Yazarlarımız

Abonelik

Bülten aboneliği için lütfen e-mail adresinizi girin!

Abonelikten ayrılmak için iletişime geçin!

Hava Durumu

İletişim Bilgileri

Bıçakçı Mah. Balıklı Göl Caddesi, 63210 Eyyübiye / ŞANLIURFA

+900541 151 63 63

info@kanalurfa.com

Bizi Takip Et

© Kanal Urfa, Tüm hakları saklıdır. Developer by İmza Bilgi Teknolojileri