PRAG’DA ÜNİVERSİTEYE SİLAHLI SALDIRI DÜZENLENDİ: ÖLÜ VE YARALILAR VAR

 

SALDIRGAN ETKİSİZ HALE GETİRİLİRKEN, SALDIRIDAN ÖNCE BABASINI DA ÖLDÜRDÜĞÜ ORTAYA ÇIKTI

Çekya'nın başkenti Prag'ın merkezinde bulunan Charles Üniversitesi'ne silahlı saldırı düzenlendi. En az 15 kişinin hayatını kaybettiği saldırıyı 1999 doğumlu üniversite öğrencisinin düzenlediği ortaya çıktı. Ayrıca aynı gün içinde saldırganın babasının da ölü bulunduğu açıklandı.

Çekya'nın başkenti Prag'daki Charles Üniversitesi'nde dün akşam saatlerinde ülke tarihinin en büyük silahlı saldırılarının biri meydana geldi. Prag'da bulunan Charles Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nin Felesefe bölümünde silahlı saldırı düzenlendi.

Saldırı sırasında kampüste büyük panik yaşandı. Üniversite yönetimi, öğrenci ve personele kendilerini sınıflara kilitlemeleri yönünde mesaj gönderdi. Bazı öğrencilerin ise binanın çatısına çıkarak saldırıdan korunmaya çalıştığı görüldü. Çok sayıda öğrencinin okuldan koşarak uzaklaştığı anlar kameralara yansıdı.

Saldırgan, kampüse giren polis tarafından etkisiz hale getirildi. Çekya makamları okulda çok sayıda silah ele geçirdiklerini de açıkladı. Yalnız hareket ettiği belirlenen saldırganın aynı okulda öğrenci olduğu bildirildi. Çekya basını saldırganın 1999 doğumlu David Kozak olduğunu yazdı.

Kozak'ın saldırıdan kısa süre önce, aile evinde babasını öldürdüğü de belirlendi. Saldırıdan sonra kentin turistik bölgesindeki kampüs tahliye edildi. İçişleri Bakanı, saldırganın herhangi bir örgütle bağının olmadığını, olayı terör saldırısı olarak değerlendirmediklerini açıkladı.

 


#kanalurfa #haber #gündem #sondakika #prag #üniversite #silah #saldırı #yaralı

Reklam Alanı

Yazarlarımız

Abonelik

Bülten aboneliği için lütfen e-mail adresinizi girin!

Abonelikten ayrılmak için iletişime geçin!

Hava Durumu

İletişim Bilgileri

Bıçakçı Mah. Balıklı Göl Caddesi, 63210 Eyyübiye / ŞANLIURFA

+900541 151 63 63

info@kanalurfa.com

Bizi Takip Et

© Kanal Urfa, Tüm hakları saklıdır. Developer by İmza Bilgi Teknolojileri