İSRAİL POLİSİ, MESCİD-İ AKSA’DA NAMAZ KILAN MÜSLÜMANLARIN ÜZERİNE GAZ BOMBASI ATTI

 

Gazze'de haftalardır sivillere soykırım uygulayan İsrail işgal altındaki Batı Şeria'ya yönelik baskınlarını sürdürürken Kudüs'te ise her cuma günü cemaate saldırıyor. Soykırımın 11. cumasında da manzara yine değişmedi ve Mescid-i Aksa'da cuma namazı kılan Müslümanların üzerine gaz bombası atıldı.

İsrail, Gazze'de dünyanın gözü önünde sivillere soykırım uyguluyor. İsrail'in saldırılarında hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısı 20 binin üzerine çıkarken Netanyahu hükümeti, işgal altındaki Batı Şeria'ya baskın düzenlemeye ve Kudüs'te her Cuma Mescid-i Aksa cemaatine saldırmaya devam ediyor.

Soykırımın gölgesindeki 11. Cuma gününde de gözler Kudüs'e ve Mescid-i Aksa'ya çevrildi. Her hafta Cuma namazı kılan cemaate TOMA'larla ve göz yaşartıcı gazla saldıran İsrail, cemaatin üzerine lağım suyu sıkıyor; Filistinlileri gözaltına alıyor.

Bugün de Mescid-i Aksa çevresindeki yollarda namaz kılan Müslümanları hedef alan İsrail polisi, secde edenlerin üzerine gaz bombası attı.

Bu hafta ilk kez bir polisin elindeki kamera ile yaşanan olayları kayıt altına aldığını belirten yetkililer, bu hafta müdahalenin beklenenden daha erken başladığını vurguladı. Yine Mescid-i Aksa için yapılan Cuma namazı çağrısının İsrail polisini alarma geçirdiği kaydedildi.


#kanalurfa #haber #gündem #sondakika #gazze #dünya #mescid-i #aksa #örgüt #israil #namaz

Reklam Alanı

Yazarlarımız

Abonelik

Bülten aboneliği için lütfen e-mail adresinizi girin!

Abonelikten ayrılmak için iletişime geçin!

Hava Durumu

İletişim Bilgileri

Bıçakçı Mah. Balıklı Göl Caddesi, 63210 Eyyübiye / ŞANLIURFA

+900541 151 63 63

info@kanalurfa.com

Bizi Takip Et

© Kanal Urfa, Tüm hakları saklıdır. Developer by İmza Bilgi Teknolojileri