İSRAİL’İN GAZZE ŞERİDİ’NE SALDIRILARINDA 79’UNCU GÜN

İsrail'in dün akşamdan bu yana Gazze Şeridi'nin merkezinde düzenlediği saldırılarda en az 40 Filistinli hayatını kaybederken, çoğu çocuk ve kadın onlarca Filistinli yaralandı.

İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarında 79'uncu güne girildi. İsrail ordusunun bölgeye yönelik bombardımanı artarak devam ederken, 7 Ekim'den bu yana gerçekleştirilen saldırılarda çoğu çocuk ve kadın 20 bin 258 Filistinli sivil hayatını kaybetti. İsrail, tepkilere aldırış etmeden dün gece bir kez daha Gazze Şeridi'ne saldırdı. Gazze Şeridi'nin merkezine dün akşamdan bu yana düzenlenen saldırılarda 40 Filistinli hayatını kaybederken, çoğu çocuk ve kadın onlarca Filistinli yaralandı.

İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF) tarafından yapılan açıklamada, Gazze Şeridi'nde dün çıkan çatışmalarda 8 İsrailli askerin hayatını kaybettiği belirtilirken, hafta sonu ölen asker sayısının 13 olduğu aktarıldı. Kara operasyonlarının başlamasından bu yana ölen İsrailli asker sayısı 152’ye yükseldi. İsrail'in gerçek rakamları açıklamadığı, ölen asker sayısının çok daha fazla olduğu belirtiliyor.

Gazetecilik görevini yerine getirmek üzere Gazze Şeridi’nde bulunan El Rai Ajansı Müdür Yardımcısı Ahmed Jamal Al Madhoun, İsrail’in saldırılarında hayatını kaybetti. Gazze Şeridi'ndeki Filistin Medya Ofisi tarafından yapılan açıklamada, 7 Ekim’den bu yana Gazze Şeridi’nde öldürülen gazeteci sayısının 101’e yükseldiği belirtilirken, 50’den fazla medya ofisinin saldırılar sonucu tamamen ya da kısmen tahrip olduğu aktarıldı.

 


#kanalurfa #haber #gündem #sondakika #şanlıurfa #gazze #savaş #zulüm #israil #katliam

Reklam Alanı

Yazarlarımız

Abonelik

Bülten aboneliği için lütfen e-mail adresinizi girin!

Abonelikten ayrılmak için iletişime geçin!

Hava Durumu

İletişim Bilgileri

Bıçakçı Mah. Balıklı Göl Caddesi, 63210 Eyyübiye / ŞANLIURFA

+900541 151 63 63

info@kanalurfa.com

Bizi Takip Et

© Kanal Urfa, Tüm hakları saklıdır. Developer by İmza Bilgi Teknolojileri