TÃœRKÄ°YE ÅžEHÄ°TLERÄ°NÄ° UÄžURLUYOR

Irak’ın kuzeyinde gerçekleÅŸen terör saldırılarında ÅŸehit olan askerlerimiz için Denizli,Tokat,Malatya,GümüÅŸhane,Sinop'ta cenaze töreni düzenlendi.

Denizlili şehidi yol yolculuğuna binlerce hemşehrisi uğurladı

Irak'ın kuzeyinde Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde meydana gelen terör saldırısında hayatını kaybeden 32 yaşındaki Piyade Uzman ÇavuÅŸ Mehmet Serinkan'ın naaşı, dün gece askeri uçakla Denizli'ye getirildi. Sabah saatlerinde ise ÅŸehidin naaşı, Pamukkale ilçesine baÄŸlı Zeytinköy Mahallesi'nde birlikte yaÅŸadığı eÅŸinin evinin önüne götürüldü. EÅŸi ve yakınlarından alınan helallik sonrasında ÅŸehidin naaşı, Tavas ilçesine baÄŸlı Yorga Mahallesi'ndeki baba ocağına taşındı.

Türkiye şehitlerini uğurluyor

Helallik alınmasının ardından Piyade Uzman ÇavuÅŸ Mehmet Serinkan'ın cenazesi için Merkez Çarşı Camisinde cenaze namazı düzenlendi. Büyük üzüntü yaÅŸayan baba Ali ve anne Rabia Serinkan, ÅŸehidin eÅŸi Çilem Serinkan ve 2016 yılında Suriye El-Bab bölgesinde meydana gelen bir çatışmada gazi olan aÄŸabeyi Hüseyin Serinkan'a askeri görevliler ve protokol üyeleri destek verdi.

Cenaze törenine KKTC CumhurbaÅŸkanı Ersin Tatar, Denizli Valisi Ömer Faruk CoÅŸkun, Denizli BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkanı Osman Zolan, il protokolü, siyasi temsilciler ve çok sayıda vatandaÅŸ katılım gösterdi. Kılınan cenaze namazının ardından bir süre askerlerin omuzlarında taşınan ÅŸehidin naaşı, daha sonra top arabasına alındı. Yakınları ve ptokol üyelerinin eÅŸlik ettiÄŸi naaÅŸ, Tavas Mezarlığı ÅžehitliÄŸinde dualarla son yolculuÄŸuna uÄŸurlandı.

Tokatlı şehit son yolculuğuna uğurlandı

Irak’ın kuzeyinde bölücü terör örgütü mensupları tarafından yapılan saldırı sonucunda ÅŸehit düÅŸen Tokat’ın Almus ilçesine baÄŸlı Ormandibi köyü nüfusuna kayıtlı olan SözleÅŸmeli Piyade Er Yasin Karaca’nın (23) cenaze namazı bugün öÄŸle namazında memleketi Ormandibi köyünde kılındı.

Türkiye şehitlerini uğurluyor

Cenazenin ardından ÅŸehidin naaşı köy mezarlığında topraÄŸa verilmek üzere omuzlarda taşınarak götürüldü. Cenaze namazına Tokat Valisi Numan HatipoÄŸlu, Tokat Belediye BaÅŸkanı Eyüp EroÄŸlu, Tokat Ä°l Emniyet Müdürü ArmaÄŸan Adnan ErdoÄŸan, milletvekilleri, aile yakınları ve vatandaÅŸlar katıldı. Åžehit Yasin Karaca'nın evli olmadığı 7 kardeÅŸ olduklarını öÄŸrenildi.

Malatya’da ÅŸehide son görev

Pençe Kilit-2 Harekat Bölgesi'nde 22 Aralık gecesi üs bölgesine sızmaya çalışan bölücü terör örgütü mensupları ile çıkan çatışmada ÅŸehit olan 6 askerden bir olan Piyade SözleÅŸmeli Er Emre TaÅŸkın için Malatya’da cenaze töreni düzenlendi.

Türkiye şehitlerini uğurluyor

Malatya Åžehir Mezarlığı’nda öÄŸle namazı sonrası düzenlenen törene Ä°çiÅŸleri Bakan Yardımcısı Mehmet AktaÅŸ, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Ahmet Aydın, Malatya Valisi Ersin Yazıcı, Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, 2. Ordu Komutanı Korgeneral Metin Tokel, Malatya Milletvekillerinin Bülent Tüfenkci ve Ä°hsan Koca, Bingöl Milletvekilleri Fevzi Berdibek, Zeki Korkutata, Malatya BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkanı Selahattin Gürkan, Bingöl Belediye BaÅŸkanı Erdal Arıkan ile askeri ve mülki amirler ile çok sayıda vatandaÅŸ ve ÅŸehidin yakınları katıldı.

Türkiye şehitlerini uğurluyor

Cenaze namazı öncesi ve sonrası ÅŸehidin annesi Ümmühan ve babası Engin TaÅŸkın ile Şırnak’ta jandarmaya Uzman ÇavuÅŸ olan Yunus TaÅŸkın ve diÄŸer yakınları feryat ederek gözyaşı döktü. Ä°l Müftüsü Åžahin Yıldırım tarafından kılınan cenaze namazının ardından Åžehit Emre TaÅŸkın’ın Türk Bayrağı’na sarılı naaşı askeri araca konuldu. Tekbirler eÅŸliÄŸinde Malatya ÅžehitliÄŸi’ne getirilen ÅŸehidin naaşı burada gözyaÅŸları arasında defnedildi.

Åžehit Piyade Uzman Onbaşı Ä°smail YazıcÄ


#kanalurfa #haber #gündem #sondakika #şanlıurfa #msb #terör #şehit #kan #pkk #kck #sonyolculuk

Reklam Alanı

Yazarlarımız

Abonelik

Bülten aboneliği için lütfen e-mail adresinizi girin!

Abonelikten ayrılmak için iletişime geçin!

Hava Durumu

Ä°letiÅŸim Bilgileri

Bıçakçı Mah. Balıklı Göl Caddesi, 63210 Eyyübiye / ŞANLIURFA

+900541 151 63 63

info@kanalurfa.com

Bizi Takip Et

© Kanal Urfa, Tüm hakları saklıdır. Developer by Ä°mza Bilgi Teknolojileri