BİNLERCE KİŞİ ŞEHİTLER VE GAZZE İÇİN TOPLANDI!

GAZZE VE ŞEHİTLERİMİZ İÇİN BÜYÜK YÜRÜYÜŞ: BİNLERCE İNSAN GALATA KÖPRÜSÜ'NE AKIN ETTİ

TÜYLERİ DİKEN DİKEN EDEN ANLAR: ŞEHİTLER İÇİN YOKLAMA YAPILDI!

İstanbul'da binlerce vatandaş, Galata Köprüsü'nde "Şehitlerimize Rahmet, Filistin'e Destek, İsrail'e Lanet" sloganıyla düzenlenen yürüyüşe akın etti. Yürüyüşe birçok siyasi ve ünlü isim de destek verdi.

İsrail'den 7 Ekim'den bu yana dünyanın gözü önünde Gazze'de soykırım yapıyor. Saldırılarda 20 binden fazla masum öldürülürken; yeni yılın ilk gününde Türkiye Gençlik Vakfının (TÜGVA) öncülüğünde, Milli İrade Platformu tarafından 308 STK'nin katılımıyla düzenlenen "Şehitlerimize rahmet, Filistin'e destek, İsrail'e lanet" etkinliği için sabah namazında camilerde bir araya gelen on binlerce katılımcı kortej yürüyüşü yaptı.

Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi, Eminönü Yeni Camii, Sultanahmet Camii ve Süleymaniye Camisi'nde sabah namazının kılınmasının ardından katılımcılar cami önlerindeki alanlarda toplandı. Vatandaşların özel araçları veya otobüslerle camilere ulaşması nedeniyle Yenikapı sahil yolunda trafik yoğunluğu oluştu. Yoğunluk dolayısıyla camilere giremeyen vatandaşlar, Ayasofya ve Sultanahmet meydanlarındaki yeşil alanlarda beraberlerinde getirdikleri seccadelerin üzerinde namaz için saf tuttu. Sabah namazının ardından şehitler ve İsrail'in saldırılarında hayatını kaybeden Filistinliler için dualar edildi.

Namaz sonrası Ayasofya Meydanı'nda toplanan katılımcılar ise "Şehitler ölmez vatan bölünmez", "İşbirlikçi hainler hesap verecek, katil İsrail hesap verecek", "Katil İsrail Filistin'den defol" sloganları attı.

Alanda toplanan kalabalık Gazze'de katliama maruz kalanlar ve şehitlerimiz için de dua etti. Yürüyüş esnasında toplanan kalabalık şehitlerimizin adının anons edildiği anda hep bir ağızda "Burada" diyerek karşılık verdi. O anlar yürüyüşü ekran başından takip edenlerin tüylerini diken diken etti.

Geçtiğimiz hafta Pençe Kilit Operasyonu bölgesinde terör örgütü PKK'nın hain saldırılarında 2 günde 12 askerimiz şehit olmuştu.


#kanalurfa #sondakika #haber #gündem #şanlıurfa #gazze #şehit

Reklam Alanı

Yazarlarımız

Abonelik

Bülten aboneliği için lütfen e-mail adresinizi girin!

Abonelikten ayrılmak için iletişime geçin!

Hava Durumu

İletişim Bilgileri

Bıçakçı Mah. Balıklı Göl Caddesi, 63210 Eyyübiye / ŞANLIURFA

+900541 151 63 63

info@kanalurfa.com

Bizi Takip Et

© Kanal Urfa, Tüm hakları saklıdır. Developer by İmza Bilgi Teknolojileri