ŞANLIURFA’DA ŞİKAYETE GİDEN ŞAHIS, DOLANDIRICI ÇIKTI!

Samsun'da telefonla aradığı olay tarihinde 81 yaşında olan kadına kendisini polis olarak tanıtıp, 1 milyon lira değerindeki altınlarını elden teslim alıp dolandıran şahıs, Şanlıurfa’da farklı bir konu için gittiği emniyette yakayı ele verdi.

Kendisini polis olarak tanıtıp, 1 milyon lira değerindeki altınlarını elden teslim alıp dolandırıcılık olayına karışan 2 kişiye ceza yağarken, 3 kişi ise beraat etti. Olay, Samsun'un İlkadım ilçesi Kılıçdede Mahallesi'nde 24 Kasım 2021 tarihinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, kimliği belirsiz dolandırıcılar kendilerini polis olarak tanıtıp telefonla aradıkları 81 yaşındaki G.K. adlı yaşlı kadını korkutup kandırdı. Yaşlı kadının evine giden dolandırıcılar olay tarihinde piyasa değeri yaklaşık 1 milyon lira olan altınlarını alıp kaçtı.

Dolandırıldığını anlayan yaşlı kadın polise şikayette bulundu. Polis olayla ilgili çalışma başlattı. Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğüne giderek bir başkasını polise şikayet etmek isteyen Mustafa Şimşek, burada Samsun'daki yaşlı kadının 1 milyon liralık dolandırıcılık olayının faili olduğu ortaya çıkınca gözaltına alındı.

Samsun polisine teslim edilen 4 çocuk babası Mustafa Şimşek'in Şanlıurfa nüfusuna kayıtlı olup Yozgat'ta ikamet ettiği öğrenildi. Mustafa Şimşek'in memleketi Şanlıurfa'ya misafirliğe gidince olaya karıştığı ortaya çıktı.

Polisteki sorgusu tamamlanan Mustafa Şimşek, 18 Aralık 2021 tarihinde Samsun Adliyesine sevk edildi ve çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Davanın son duruşmasında ise mahkeme, A.A., F.A. ve M.A.S.'nin beraatlerine karar verirken, Hüseyin Hikmet Şimşek'i 7 yıl hapis ve 2 milyon TL adli para cezasına, Mustafa Şimşek'i ise 5 yıl 10 ay hapis ve 1 milyon 666 bin 660 TL de adli para cezasına çarptırdı.


#kanalurfa #sondakika #haber #gündem #şanlıurfa #samsun #dolandırıcı #şikayet #telefon #polis

Reklam Alanı

Yazarlarımız

Abonelik

Bülten aboneliği için lütfen e-mail adresinizi girin!

Abonelikten ayrılmak için iletişime geçin!

Hava Durumu

İletişim Bilgileri

Bıçakçı Mah. Balıklı Göl Caddesi, 63210 Eyyübiye / ŞANLIURFA

+900541 151 63 63

info@kanalurfa.com

Bizi Takip Et

© Kanal Urfa, Tüm hakları saklıdır. Developer by İmza Bilgi Teknolojileri