ŞANLIURFA’DAKİ İŞÇİLER İÇİN İSTANBUL’DA EYLEM: 4 GÖZALTI

Şanlıurfa’da faaliyet gösteren bir tekstil firmasındaki sendika değişikliği nedeniyle çıkarılan işçilerle ilgili İstanbul'da düzenlenen protesto gösterisinde bazı eylemciler gözaltına alındı, yakalananlar arasındaki 4 şüphelinin terör örgütü üyelikleri ortaya çıktı.
Edinilen bilgilere göre, Şanlıurfa ilinde faaliyet gösteren bir tekstil firmasında çalışan işçilerin sendika değişikliği sonucu işten çıkarıldığı iddiasıyla İstanbul’da bir grup gösterisi izinsiz eylem yaptı.
Dün Esenyurt ilçesi Çelebi Mehmet Caddesinde yer alan bir AVM içerisinde faaliyet gösteren bir mağazanın önünde toplanan bir grup kalabalık, slogan atıp basın açıklaması yapmak istedi. Bu sırada eylem ile ilgili önlem alan ve gruba ikazlarda bulunan polis, orantılı güç kullanılarak bazı kişileri gözaltına aldı. Gözaltına alınan şüphelilerin yapılan sorgulamalarında Nurgül U.’nun terör örgütü MLKP, Dursun Ç. ile Bedirhan A.’nın bölücü terör örgütü PKK, ve Samut K.’nın ise DEV-SOL üyesi oldukları ve işçi olmadıkları tespit edildi.
Eylem sırasında yakalanan terör şüphelileri hakkında başlatılan tahkikat işlemlerinin devam ettiği aktarıldı.


#kanalurfa #sondakika #haber #gündem #şanlıurfa #işçi #eylem #urfa #istanbul

Reklam Alanı

Yazarlarımız

Abonelik

Bülten aboneliği için lütfen e-mail adresinizi girin!

Abonelikten ayrılmak için iletişime geçin!

Hava Durumu

İletişim Bilgileri

Bıçakçı Mah. Balıklı Göl Caddesi, 63210 Eyyübiye / ŞANLIURFA

+900541 151 63 63

info@kanalurfa.com

Bizi Takip Et

© Kanal Urfa, Tüm hakları saklıdır. Developer by İmza Bilgi Teknolojileri