BAKAN KACIR: “ÇİFTÇİNİN AMBARI ARTIK SABANIN UCUNDA DEĞİL”

Konya’da Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Protokol İmza Törenine katılan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, “Çiftçinin ambarı artık sabanın ucunda değil. Medeniyet harcını erenlerin kardığı, hoşgörü diyarı, Anadolu’nun kadim hafızası Konya’ya eser kazandırmaya, hizmet üretmeye devam edeceğiz” dedi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, bir dizi açılış ve ziyaretler için Konya’ya geldi. Konya Valisi Vahdettin Özkan’ı makamında ziyaret eden Bakan Kacır, daha sonra Konya Büyükşehir Belediye Başkanlığı Taş Binasına gelerek KOP Bölge Kalkınma İdaresi Protokol İmza Törenine katıldı.

“Ülkemizi küresel üretim ve inovasyon üssü haline getirdik”

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Konya’da bu yıl toplam bütçesi 128 milyon lira olan 22 projeyi hayata geçireceklerini ifade ederek, “Tarım şehri, tarımın başkenti Konya’da bugün, modern sulama tesislerinden hayvancılığa, seracılığa kadar Konyamızı ihya edecek projelerin altına imzamızı atacağız. Cumhurbaşkanımız liderliğinde 22 yıldır büyük ve güçlü Türkiye’ye doğru emin adımlarla yürürken araştırma ve inovasyon ekosistemi, planlı sanayi alanları, girişimcilik kültürü ve nitelikli insan kaynağıyla ülkemizi küresel üretim ve inovasyon üssü haline getirdik. Hayalden gerçeğe dönüşen sayısız projeye, sayısız esere hep birlikte imza attık ve şimdi Türkiye Yüzyılı’nı ‘Milli Teknoloji Hamlesi’ ile taçlandırarak ‘tam bağımsız ve müreffeh Türkiye’ hedefine emin adımlarla ilerliyoruz" dedi.

“81 ilimize çağ atlatmaya devam ediyoruz”

Yatırım, istihdam, üretim, ihracat yoluyla büyüme üzerine kurulu ekonomi yaklaşımımızdan taviz vermediklerini hatırlatan Bakan Kacır, “Eser ve hizmet odaklı kalkınma hamlemizle ülkemizi taşıdığımız noktayı ifade etmek adına bazı rakamları burada sizlerle paylaşmak istiyorum. Organize Sanayi Bölgelerinde (OSB) çalışan sayımızı 415 binden 2,6 milyona, İhracatımızı 36 milyar dolardan 255,8 milyar dolara, Ar-Ge harcamalarımızı 1,2 milyar dolardan 12 milyar dolara, Ar-Ge personeli sayımızı 29 binden 272 bine çıkardık. Askeri insansız hava aracı üretiminde dünyada, ticari araç, güneş paneli, beyaz eşya, demir-çelik, çimento üretiminde Avrupa’da lider Türkiye’yi inşa ettik. Silahlı kuvvetlerinin kullandığı piyade tüfeğini dahi üretemeyen, savunma envanteri neredeyse tümüyle dışa bağımlı Türkiye’yi 22 yılda kendi insansız hava araçlarını, savaş uçağını, uçak gemisini, uydularını yerli ve milli imkanlarla üretebilen ve geliştirebilen bir ülke konumuna taşıdık. 60 yıllık hayalimiz, yerli ve milli otomobilimiz TOGG’u ürettik ve aziz milletimizin hizmetine sunduk. İnsanlı ilk uzay bilim misyonumuzu gerçekleştirdik. Şimdi 5G teknolojilerinden uçan akıllı mobilite sistemlerine, bataryadan çip teknolojilerine, güneş panellerinden rüzgar türbinlerine, biyoteknolojik ilaçlardan yeni nesil uydu teknolojilerine, hızlı trenlere kadar birçok alanda büyük hamleler gerçekleştirme hedefiyle yolumuza devam ediyoruz. 272 bin kişilik Ar-Ge ordumuzla, milyonlarca gencimizin akın ettiği TEKNOFEST’lerde doğan, teknoparklarda büyüyen binlerce teknoloji girişimiyle, rekabet gücü yüksek sanayimizle ‘vakit Türkiye vaktidir’ diyoruz. 81 ilimize çağ atlatmaya devam ediyoruz. Tabi Cumhurbaşkanımız liderliğinde yürüttüğümüz büyüme ve kalkınma yolculuğunda Konya, bizler için müstesna bir yere sahip. Vefanın en güzel örneğini her zaman Konya’da gördük. Bizler de her zaman ilim, irfan şehri Konya’ya gece gündüz demeden aşkla hizmet etmekten geri durmadık” şeklinde konuştu.

 


#kanalurfa #sondakika #haber #gündem #şanlıurfa #çiftçi #bakan #tarım #sanayi #teknoloji

Reklam Alanı

Yazarlarımız

Abonelik

Bülten aboneliği için lütfen e-mail adresinizi girin!

Abonelikten ayrılmak için iletişime geçin!

Hava Durumu

İletişim Bilgileri

Bıçakçı Mah. Balıklı Göl Caddesi, 63210 Eyyübiye / ŞANLIURFA

+900541 151 63 63

info@kanalurfa.com

Bizi Takip Et

© Kanal Urfa, Tüm hakları saklıdır. Developer by İmza Bilgi Teknolojileri