ELEBAŞLARI DAHİL 2 ORGANİZE SUÇ ÖRGÜTÜ ÇÖKERTİLDİ!

Aydın ve Hatay merkezli 9 ilde eş zamanlı olarak düzenlenen operasyonlarda elebaşılığını B.Ç. ve M.Ç. ile Hüseyin Avni Demirkol'un yaptığı 2 ayrı suç örgütü çökertildi. Operasyonlarda örgüt elebaşları dahil 37 şüpheli yakalanırken, evlerde yapılan aramalarda çok sayıda uyuşturucu hap, ruhsatsız tabancalar ve çok miktarda döviz ve Türk Lirasına el konuldu.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Aydın ve Hatay merkezli operasyonlarda B.Ç. ve M.Ç. ile Hüseyin Avni Demirkol'un elebaşılığını yaptığı 2 ayrı organize suç örgütünün çökertildiğini duyurdu. Operasyonlarda 37 kişinin gözaltına alındığını duyuran Bakan Yerlikaya, evlerde yapılan aramalara ilişkin detayları da paylaştı.

YERLİKAYA: ZEHİR TACİRLERİNE HAYATI DAR EDECEĞİZ

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya sosyal medya platformu X üzerinden 9 ilde eş zamanlı olarak düzenlenen operasyonlara ilişkin açıklamada bulundu. Yerlikaya şu ifadeleri kullandı; "Aziz Milletimizin Bilmesini İsterim ki; suçta kibirlenenlere, halkımızın huzurunu kaçıranlara, organize suç örgütlerine ve çetelere göz açtırmayacağız. Hangi büyüklükte olursa olsun organize suç örgütlerine, zehir tacirlerine hayatı dar edeceğiz.

 Hatay Cumhuriyet Başsavcılığı ve Jandarma Genel Komutanlığı KOM Daire Başkanlığı koordinesinde; Hatay İl Jandarma Komutanlığınca yapılan çalışmalar sonucu Hatay merkezli, Ankara, Adana, Manisa, Mersin, İstanbul, Konya ve Eskişehir'de düzenlenen operasyonlarda 28 şüpheli yakalandı.

Organize suç örgütü üyesi şüphelilerin; Depremzedelere dağıtılması gereken ilaçları dağıtmadıkları halde sahte evrak ve faturalar ile dağıtılmış gösterip ödeme aldıkları ve Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu (TİTCK), Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) müfettişleri ve Jandarma tarafından yapılan analiz ve saha araştırmaları sonucunda yaklaşık 2 milyar 250 milyon TL kamu zararına neden oldukları tespit edildi.

Nazilli Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Aydın İl Jandarma Komutanlığı tarafından 4 aydır devam eden takipli KOM faaliyeti kapsamında; Aydın ili Kuyucak, Nazilli, Karacasu ve Buharkent ilçelerinde yapılan eş zamanlı operasyonlarda; "Uyuşturucu Madde Ticareti" suçunu örgütlü olarak işleyen, elebaşılığını Hüseyin Avni Demirkol'un yaptığı suç örgütü üyesi 9 şüpheli yakalandı. 2'si tutuklandı, 7'sinin adli işlemleri devam ediyor.

EVLERDEN NELER ÇIKTI NELER

Operasyonlar sonucu; 124 bin adet uyuşturucu hap, ruhsatsız tabancalar, muhtelif miktarda uyuşturucu maddeler, suçtan elde edilen taşınır ve taşınmaz varlıklar ile çok miktarda döviz ve Türk Lirasına el konuldu.

"KOM DAİRE BAŞKANLIĞINI TEBRİK EDİYORUM"

Cumhuriyet Başsavcılıklarımızı, Jandarma Genel Komutanlığı KOM Daire Başkanlığını ve operasyonları gerçekleştiren Kahraman Jandarmamız ile Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumunu (TİTCK), Sosyal Güvenlik Kurumunu (SGK) ve MASAK'ı tebrik ediyorum. Milletimizin duası sizinle."


#kanalurfa #sondakika #haber #gündem #şanlıurfa #operasyon #suçlu #örgüt #asayiş

Reklam Alanı

Yazarlarımız

Abonelik

Bülten aboneliği için lütfen e-mail adresinizi girin!

Abonelikten ayrılmak için iletişime geçin!

Hava Durumu

İletişim Bilgileri

Bıçakçı Mah. Balıklı Göl Caddesi, 63210 Eyyübiye / ŞANLIURFA

+900541 151 63 63

info@kanalurfa.com

Bizi Takip Et

© Kanal Urfa, Tüm hakları saklıdır. Developer by İmza Bilgi Teknolojileri