ERDOĞAN: ’MAYIS BİR BAŞKA OLACAK’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 'İlk oyum AK Parti'ye, ilk oyum Recep Tayyip Erdoğan'a gençlik buluşmasında Bursalı gençlerle bir arayla geldi. Bursa'daki mitinginin ardından Panoroma 1326 Fetih Müze'sinden gençler, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı Cengiz Kurtoğlu'nun 'Duyanlara, Duymayanlara' şarkısı ile karşıladı. Yoğun bir katılımın olduğu müzedeki alanda oturacak yer kalmazken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan seçimlerle ilgili tarih vermesi dikkat çekti.

“Bahar bir başka bahar olacak”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaptığı konuşmada, "Bursa'daki mitinge 120 bin kişinin katıldığını öğrendim. Bu bize şunu gösteriyor. Allah'ın izniyle inşallah mayıs bir başka olacak. Bu bahar bir başka bahar olacak. İnanıyorum ki, siz gençlerimizle birlikte, siz hanım kardeşlerimle birlikte biz sandıkları bu defa, çok farklı bir şekilde patlatacağız. Buna var mıyız? Bu gençlik herkesi farklı bir hale getireceğine inanıyorum. Ama durmayacağız. Çalışacağız. Gayret edeceğiz. Tüm genç kardeşlerimizi sandıklara taşıyacağız. Sandıklardan da inşallah o sesi çıkaracağız. Ben buradan Bursa'nın ve Türkiye'nin tüm genç yüreklerine selamlarımı gönderiyorum. Gençlerimizle her bir araya gelişimizde, sizlerin sevgisine, vizyonuna, enerjisine şahit oldukça, geleceğimize daha büyük bir umutla bakıyoruz. Bazıları diyor ki, ‘bu enerjiyi nereden buluyorsun' işte enerji burada karşımda. Farklı bir yerde aramaya gelerek yok. Bu tablo aynı zamanda bize, sizlere miras bırakacağımız Türkiye 100 yılının inşası için daha çok çalışmamız ve daha fazla mücadele etmemiz gerektiğini hatırlatıyor. İnşallah 14 Mayıs'ta yapılacak seçimlerde ilk defa oy kullanacak kıymetli gençlerimizle, yol arkadaşlığı yapmamızı bize nasip eden Rabbime şükrediyorum. Maşallah. Sizlerin sayesinde aradan 40 yılı aşkın vakit geçmiş olsa da, geçmiş dönemdeki heyecanımızı hatırlatıyor. Aynı duyguları tekrar yaşıyoruz" dedi.

“Bizim gençliğimiz 3Y ile kuşatılmıştı, yasaklar, yokluklar ve yoksulluklar”

Kendi gençlik yıllarındaki Türkiye'nin meseleleri çok başka olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "O eski Türkiye'nin imkanları da çok başkaydı. Şimdi, 20 yılda ülkemize kazandırdığımız eser ve hizmet altyapısının üzerinde her alanda dünya ile yarışmaya hazır bir gençlik görüyoruz. Halbuki bizim gençliğimiz 3Y ile kuşatılmıştı. Yasaklar, yokluklar ve yoksulluklar. Bizim gençliğimiz, kavgalarla dolu bir Türkiye'de geçti. İleride, Türkiye'nin yakın siyasi tarihi, vicdanlı bir değerlendirme ile yazıldığında bu iki dönem arasında fark çok daha iyi anlaşılacaktır. Bugün önümüzdeki seçimlerde ilk defa, oy kullanacak gençlerimizden beklentimiz, elinizin altındaki imkanlarla dünyayı ve Türkiye'yi en iyi ve en doğru şekilde okumanızdır. Maziden atiye, sağlam bir köprü kurmadan, bu okumayı güçlü bir şekilde yapmadan nerede bulunduğumuzu özellikle nereye gideceğimizi de bilemeyiz. Biz her konuda olduğu gibi bu hususta da gençlerimize güveniyoruz. Birileri gibi gençlerimizi iradesi ipotek altında tutulacak vitrin süsü, konu mankeni olarak asla görmedik. Partimizi kurarken, Türkiye'nin gerçek anlamdaki ilk gençlik kolları teşkilatlanmasını AK Parti bayrağı altında yaptık. Şu an da genel başkanlar arasında siyasette gençlik kollarından çıkıp gelen bir başkası yok. Sadece bu kardeşiniz var bir başkası yok. Biz buraya gökten zembille inmedik. Merdivenleri basamak basamak çıkarak geldik. Bunların bir kısmı kasetle geldi. Bir kısmı farklı yerden sipariş geldi. Biz meydanlardan gümbür gümbür esinlenerek geldik. Sizlerin yaşlarında gençlik kollarında ilk görev alan nesil, şimdi bakan, milletvekili, genel başkan yardımcısı, belediye başkanı olarak gösterdikleri başarılarla bizleri gururlandırıyor. İnşallah önümüzdeki yıllarda sizlerle de aynı gururu biz yaşayacağız” dedi.

“Bay Kemal, artık seni yormuyoruz. 7,5 saatte gittiğin bu yolu, 3 saate indirdik daha rahat gidebilesin diye ama İzmir'e de uğradığın yok"

“Genel başkanınız ve cumhurbaşkanınınız olarak gençlerimize güvendiğimiz için seçilme yaşını ilk önce 25'e ardında da 18'e düşürdük” ifadelerini kullanan Cumhurbaşkanı Erdoğan şunları kaydetti:
“Kanunlarımıza göre, reşit sayılan her bir gencimizin sadece seçme değil, seçimle gelinen görevlerde de sorumluluk alabilmelerini biz sağladık. Gençler, biz size güvendik. Bu CHP'si falan niçin bu adımları atmadılar. Niçin bunlar, gençlerin önlerini açmadılar. Ama biz güvendik. Çünkü biz şuna inanıyorduk. Fatih Sultan Mehmet, 20 yaşında bir çağı kapatıp, bir çağı açtığına göre, onun torunları olarak bizlerde aynısını yaparız dedik. Oldu mu? Oldu. Onlar gemileri karadan yürüttüler. Ama bunlar anlamazlar. Bunca zamandır Türkiye'de siyaset yapıyorlar. Denizin altından hiç metro yaptılar mı? Bu metroyu kim yaptı. Biz yaptık. Avrasya Tüneli'ni kim açtı biz açtık. Hani gücünüz yetiyorsa birde siz yapsaydınız. Biz Haliç'i temizledik. Bunlar Haliç'i doldurdular.


Cumhurbaşkanı, zirve, hedef, haber, genç, seçim, mayıs

Reklam Alanı

Yazarlarımız

Abonelik

Bülten aboneliği için lütfen e-mail adresinizi girin!

Abonelikten ayrılmak için iletişime geçin!

Hava Durumu

İletişim Bilgileri

Bıçakçı Mah. Balıklı Göl Caddesi, 63210 Eyyübiye / ŞANLIURFA

+900541 151 63 63

info@kanalurfa.com

Bizi Takip Et

© Kanal Urfa, Tüm hakları saklıdır. Developer by İmza Bilgi Teknolojileri