İSRAİL’DEN İRAN’A MİSİLLEME SALDIRISI!

İsrail, İran'ın 300'e yakın füze ve İHA ile düzenlediği "Gerçek Vaat" operasyonuna misilleme yaptı. İran Devlet Televizyonu hava savunma sistemlerinin devreye girdiğini ve İsfahan'ı hedef alan 3 dronenin havada imha edildiğini açıkladı.

Tel Aviv yönetimi İran'ın 300 füze ve İHA ile gerçekleştirdiği "Gerçek Vaat" operasyonuna beklenen misillemeyi yaptı. Dün gece saatlerinde İsfahan'a 3 İHA ile saldırı gerçekleştiren İsrail ordusu, beklemediği bir karşılık aldı. Dronelar hava savunma sistemleri tarafından havada imha edilirken, güvenlik amacıyla İran'da tüm uçuşlar askıya alındı. İsfahan'da duyulan patlama seslerinin füze kaynaklı olmadığını da belirten İranlı yetkililer, sesin hava savunma sistemlerinin karşı hamlesinden kaynaklandığını açıkladı.

Adı açıklanmayan ABD'li yetkililere dayandırılan haberlere göre İsrail, İran'ın içinde bazı noktaları füzelerle vurdu. Sadece İran değil aynı zamanda Suriye ve Irak'ta da bazı noktalar hedef alındı.

İranlı yetkililere dayandırılan haberlerde ise İran'a füze bir saldırısı olmadığı belirtildi. İranlı yetkililer, " İsfahan'da duyulan patlama İran'ın hava savunma sisteminin aktivasyonu sonucu gerçekleşti." ifadelerini kullandı.

İsrail'in İran'a karşı başlattığı misilleme saldırısının ardından İsrail ordusundan da bir açıklama geldi. İsrail ordusu Kuzey İsrail'de sirenlerin çaldığını açıkladı.

 

 


#kanalurfa #sondakika #haber #gündem #şanlıurfa

Reklam Alanı

Yazarlarımız

Abonelik

Bülten aboneliği için lütfen e-mail adresinizi girin!

Abonelikten ayrılmak için iletişime geçin!

Hava Durumu

İletişim Bilgileri

Bıçakçı Mah. Balıklı Göl Caddesi, 63210 Eyyübiye / ŞANLIURFA

+900541 151 63 63

info@kanalurfa.com

Bizi Takip Et

© Kanal Urfa, Tüm hakları saklıdır. Developer by İmza Bilgi Teknolojileri