MSB DUYURDU! 48 TERÖRİST ETKİSİZ HÂLE GETİRİLDİ

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Irak ve Suriye’nin kuzeyi dâhil, son bir haftada, 48 teröristin etkisiz hâle getirildiğini açıkladı.

Milli Savunma Bakanlığı tarafından basın bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Bakanlıkta gerçekleştirilen basın toplantısında konuşan Milli Savunma Bakanlığı Basın Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını millet ile birlikte gerçekleştirilen birçok anlamlı ve özel etkinlikle kutladıklarını hatırlattı. Aktürk, Cumhuriyetin kurucusu Ebedî Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, aziz şehitlerimizi ve ebediyete irtihal eden kahraman gazilerimizi rahmet ve minnetle andı. Aktürk, 17 Mayıs’ta Pençe-Kaplan Operasyonu bölgesinde şehit olan kahraman Piyade Sözleşmeli Onbaşı Recep Kabala ve 22 Mayıs’ta Pençe-Kilit operasyonu bölgesinde şehit olan kahraman Piyade Sözleşmeli Er Vedat Zorba ile, 160 yıl önce (21 Mayıs 1864) ana yurtlarından sürgün edilerek hayatını kaybeden Çerkes kardeşlerimize bir kez daha Allah’tan rahmet diledi.

Terörle mücadele harekâtı

Aktürk, kesintisiz bir şekilde ve kararlılıkla uyguladığı terörü kaynağında yok etme stratejisi ile Irak ve Suriye’nin kuzeyi dâhil, son bir haftada, 48 terörist etkisiz hâle getirildiğini bildirdi. Aktürk, 1 Ocak’tan bugüne kadar etkisiz hâle getirilen terörist sayısının bin 48 olduğunu ifade etti.

Hudut güvenliği

Hudut güvenliğine ilişkin konuşan Aktürk, “Birçok ülke tarafından örnek alınan, çok yönlü ve katmanlı güvenlik sistemiyle kesintisiz bir şekilde korunan hudutlarımızda; son bir haftada yasa dışı yollarla geçmeye çalışan 364 şahıs yakalanmıştır. Yakalanan şahıslardan 10’u terör örgütü mensubudur. bin 390 şahıs ise hududu geçemeden engellenmiştir. Böylelikle, 01 Ocak’tan itibaren hudutlarımızdan yasa dışı yollarla geçmeye çalışırken yakalananların sayısı 4 bin 345’e yükselmiştir. Hududu geçemeden engellenen kişi sayısı da 55 bin 507 olmuştur” ifadelerini kullandı.
7 Ekim’den bu yana Filistin halkına yönelik orantısız ve acımasız saldırılarını sürdüren İsrail’in daha fazla masum Filistinli ölmeden bir an evvel saldırılarını durdurmalısı gerektiğini Filistin halkının ihtiyacı olan insani yardımların girişine izin verilmesi gerekliliğine vurgu yapan Aktürk, “Tüm dünyanın gözleri önünde yaşanan bu zulme uluslararası toplumun artık dur demesi gerektiğini bir kez daha vurguluyor; bazı Avrupa ülkelerinin Filistin Devleti’ni tanıma kararlarını uluslararası hukuk, adalet ve vicdanın bir gereği olarak memnuniyetle karşılıyoruz. 1967 sınırları temelinde başkenti Doğu Kudüs olan egemen, bağımsız ve coğrafya bütünlüğüne sahip bir Filistin, sadece barış için değil, hem bölgesel hem de uluslararası istikrar için şarttır” diye konuştu.


#kanalurfa #sondakika #haber #gündem #şanlıurfa #msb #terör #operasyon #ırak #suiye

Reklam Alanı

Yazarlarımız

Abonelik

Bülten aboneliği için lütfen e-mail adresinizi girin!

Abonelikten ayrılmak için iletişime geçin!

Hava Durumu

İletişim Bilgileri

Bıçakçı Mah. Balıklı Göl Caddesi, 63210 Eyyübiye / ŞANLIURFA

+900541 151 63 63

info@kanalurfa.com

Bizi Takip Et

© Kanal Urfa, Tüm hakları saklıdır. Developer by İmza Bilgi Teknolojileri