11 İLDE EN KAPSAMLI AFET KONUT YAPIM SEFERBERLİĞİ BAŞLATILIYOR

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Kilis’te düzenlenen koordinasyon toplantısının ardından yaptığı açıklamada, “İki ay içerisinde 200 bini konut, 70 bini köy evi olmak üzere 270 bin vatandaşımızı ailesiyle birlikte ev sahibi yapmak için inşa çalışmalarımıza başlıyoruz. İlerleyen günlerde de hasar tespit durumuna ve alanların master plan çalışmasının tamamlanmasına müteakip konutlarımızın etap etap ihalelerini gerçekleştireceğiz ve hızlı bir şekilde inşaat sürecine gireceğiz… 7 bin 300’ü aşkın uzman personelimizle çalışıyoruz. Bu kapsamda bugüne kadar toplam 4 milyon 371 bin bağımsız bölümden oluşan 1 milyon 188 bin binanın incelemesi tamamlandı. 507 bin bağımsız bölümden oluşan 156 bin binanın yıkık, acil yıkılacak ve ağır hasarlı olduğunun tespitini yapmış olduk… Hatay’da meydana gelen 6.4 lük depremden sonra Antakya, Defne ve Samandağ’da bugüne kadar incelenmiş olan; 43 bin 624 bina ve 125 bin 187 bağımsız bölümden oluşan; orta hasarlı- az hasarlı- hasarsız tüm yapıları tekrar inceleyeceğiz… Tüm deprem konutlarıyla ilgili herhangi bir malzeme sıkıntısı, tedarik sıkıntısının olmadığını da hep birlikte gördük…” dedi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından yeni yerleşim yerleri için güvenli bölgeler tespit etmek amacıyla depremden etkilenen Kilis’i ziyaret ederek havadan ve karadan incelemelerde bulundu.

Kilis Valiliği’nde düzenlenen koordinasyon toplantısının ardından açıklamalarda bulunan Bakan Kurum, depremin ilk anından itibaren seferberlik şuuruyla çalıştıklarını ifade ederek, “Biz de; depremin ilk anından itibaren bu bölgede, Gaziantep’teydik. Hem hasar tespit çalışmalarını yürütüyoruz, hem enkaz kaldırma çalışmalarını yürütüyoruz hem de kalıcı konutlarla ilgili yapım sürecini eş zamanlı yürütmeye devam ediyoruz. Şimdi yeniden inşa ve ihya dönemine girmiş durumdayız. Ülke ve millet olarak depremin yaralarını Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde en hızlı şekilde sarmaya devam edeceğiz. 11 ilimizde hasar tespit çalışmalarımız devam etmektedir. Biz de Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı olarak; şehirlerimizin yeniden ihyası ve inşası için şerhin ihtiyaçlarını, demografik yapısını, sosyal ve kültürel yapısını da içine alacak şekliyle çalışmalarımızı yürütüyoruz. Gece gündüz demeden tüm ekibimizle birlikte 11 ilimizde eş zamanlı inşa sürecini büyük bir hassasiyetle, vatandaşlarımızın talep ve ihtiyaçları doğrultusunda, şehrimizin 50 yılını, 100 yılını planlayacak anlayışla yürütmeye gayret gösteriyoruz.” şeklinde konuştu.

“Geçici barınma alanlarını konteyner, prefabrik yapı, çelik konstrüksiyon ve yığma yapılardan olmak üzere vatandaşlarımızın talepleri doğrultusunda oluşturuyoruz”

Bakan Kurum, kalıcı konutlar kadar geçici barınma alanlarının da büyük önem taşıdığına vurgu yaparak, “Vatandaşlarımızın acil ihtiyaçlarına hızlıca cevap üretirken, barınma ve diğer sorunlarını da kalıcı olarak giderecek adımlar atıyoruz. Bu noktada hedefimiz geçici barınma alanlarını hızlı bir şekilde kurmaktır.  AFAD koordinasyonunda tüm illerimizde geçici barınma alanlarıyla ilgili çalışmalarımızı yürütüyoruz. Geçici barınma alanlarını gerek konteyner, gerek prefabrik yapılardan, gerek çelik konstrüksiyon ve yığma yapılardan vatandaşlarımızın talepleri doğrultusunda oluşturuyoruz. Bu kapsamda Gaziantep’imizde, Kahramanmaraş’ımızda, Adıyaman’ımızda güçlü bir şekilde barınma ihtiyacını giderecek tüm adımları atacağız. Hatay’ımızda da yine AFAD koordinasyonunda bu süreci yürütüyoruz.” dedi.

“Bugüne kadar 4 milyon 371 bin bağımsız bölümden oluşan 1 milyon 188 bin binanın incelemesi tamamlandı”

Bakan Kurum, hasar tespit sürecinde vatandaşlarının evlerinin hasarsız, az hasarlı, orta hasarlı, ağır hasarlı veya yıkık olduğunun tespitinin sahadaki verilere sahip olmak açısından önemli olduğunu belirterek,               “7 bin 300’ü aşkın uzman personelimizle çalışıyoruz. Bu kapsamda bugüne kadar toplam 4 milyon 371 bin bağımsız bölümden oluşan 1 milyon 188 bin binanın incelemesi tamamlandı. 507 bin bağımsız bölümden oluşan 156 bin binanın yıkık, acil yıkılacak ve ağır hasarlı olduğunun tespitini yapmış olduk.  Kilis’imizde de 1.575 binada 2 bin 366 bağımsız bölümü yıkık, acil yıkılacak ve ağır hasarlı olarak tespit ettik.” diye konuştu.

“Hatay’da meydana gelen depremin ardından bölgede yeniden hasar tespit çalışması yapılacak”

Bakan Kurum, iki gün önce Hatay’ın Defne ve Samandağ ilçelerinde ardı ardına meydana gelen 6.4 ve 5.8 büyüklüğündeki depremlerin ardından bölgede yeniden hasar tespit çalışması yapacak


sondakika, gündem, haber, konut, seferberlik, inşaat

Reklam Alanı

Yazarlarımız

Abonelik

Bülten aboneliği için lütfen e-mail adresinizi girin!

Abonelikten ayrılmak için iletişime geçin!

Hava Durumu

İletişim Bilgileri

Bıçakçı Mah. Balıklı Göl Caddesi, 63210 Eyyübiye / ŞANLIURFA

+900541 151 63 63

info@kanalurfa.com

Bizi Takip Et

© Kanal Urfa, Tüm hakları saklıdır. Developer by İmza Bilgi Teknolojileri